INGREDIENTES
Para a masa:
- 750g de fariña de panadería
- 30g de fermento
- 500ml de auga
- 1 cullerada de sal
Para o recheo:
- 500g de atún
- 1 cebola
- 1/2 pemento vermello
Masa:
- Poñer a fariña nun recipiente e desfacer o fermento por riba
- Quentar a auga co sal sen que chegue a ferver
- Ir botando a auga pouco a pouco sobre a fariña e misturar cunha culler ata que se poida amasar
- Amasar, formar unha bóla e deixar repousar nun recipiente no que botaremos fariña no fondo e sobre a masa. Tapar cun pano que toque a masa.
- Sofritir a cebola e o pemento picados
- Mesturar co atún
- Apartar
Montaxe:
- Untar a bandexa do forno con aceite e cubrir con fariña para que non se pegue
- Estirar a masa en dúas láminas (a de abaixo algo máis gorda)
- Poñer a lámina de abaixo sobre a bandexa
- Estirar o recheo sobre ela
- Cubrir coa lámina de arriba
- Pechar os bordes con axuda de auga para que pegue
- Adornar "churrusquitos" (tiras ou bólas de masa) sobre todo se hai nenos na casa
- Pinchar cun garfo a lámina de arriba para que non inche
- Cocer ao forno previamente quente a 200º uns 20-25 minutos
- Ao sacala do forno untar con aceite de xirasol para que non se endureza
No hay comentarios:
Publicar un comentario